Çanakkale’de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Etkinliklerle...

Çanakkale’de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Etkinliklerle Kutlandı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 98. yıl dönümü kutlamaları sebebiyle Çanakkale Boğazı'nda GESTAŞ’a ait “Kilitbahir” adlı gemide tören düzenlendi.

01 Temmuz 2024 - 12:58

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 98. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törene Vali İlhami AKTAŞ, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa BİÇEN, Çanakkale Belediye Başkan V.  Nurcan BİNGÖL, İl Emniyet Müdürü Selim ARICI, İl Jandarma Komutanı J. Albay Sadi AKMAN, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan ORAN, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan BAŞTÜRK, Jandarma Eğitim Merkez Komutanı J. Albay Ufuk YETİŞ, Çanakkale Bölge Liman Başkanı Mehmet Kürşat BİÇİCİ,  kurum müdürleri ve ilgili kurum personelleri katıldı.

Törende; Vali İlhami AKTAŞ, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa BİÇEN ve Çanakkale Belediye Başkan V.  Nurcan BİNGÖL, Deniz Şehitleri anısına Çanakkale Boğazı’na çelenk bırakarak Aziz Şehitlerimiz için dua edip Şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ettiler.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı programı kapsamında Kıyı Emniyeti Çanakkale Müdürlüğüne bağlı römorkörlerin su gösterilerinin izlenmesinin ardından Vali İlhami AKTAŞ, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa BİÇEN, Çanakkale Belediye Başkan V.  Nurcan BİNGÖL, ve beraberindekiler GESTAŞ ve Çanakkale Liman Başkanlığı personeliyle hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Törenin ardından; Vali İlhami AKTAŞ, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa BİÇEN ve beraberindekiler, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı programı kapsamında halkın ziyaretine açılan TCG Fırtına Gemisini ziyaret etti.

TCG Fırtına gemisinin ziyaretçi şeref defterini imzalayan Vali İlhami AKTAŞ’a, TCG Fırtına Gemisi Komutanı Dz. Bnb. Burak KIRIMGİRAY tarafından TCG Fırtına Gemisi hakkında bilgi verildi.

Vali İlhami AKTAŞ, TCG Fırtına Gemisi Komutanı Dz. Bnb. Burak KIRIMGİRAY ve gemi personeline görevlerinde başarılar diledi.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın Türk denizciliğinin bağımsızlığının ve egemenliğinin sembolü olduğunu belirten Vali İlhami AKTAŞ, “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutluyorum. Bu vesileyle denizciliğimizin gelişmesinde emeği geçenlere şükranlarımı sunuyor, deniz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ÇOMÜ’de Mükemmeliyet Merkezi Kurulmasına İlişkin Protokol İmzalandı
ÇOMÜ’de Mükemmeliyet Merkezi Kurulmasına İlişkin Protokol...
ÇOMÜ Mezuniyet Töreni Coşkuyla Gerçekleştirildi
ÇOMÜ Mezuniyet Töreni Coşkuyla Gerçekleştirildi