Çanakkale'de 3 bin 500 fidan dikimi yapıldı

Çanakkale'de 'Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes' temasıyla fidanlar toprakla buluştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ nedeniyle bu yıl ‘Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes’ teması ve ‘100.Yıl Cumhuriyet Ormanları Kuruyoruz’ mottosuyla Çanakkale il genelinde 54 bin 750 fidan toprakla buluştu.

Ülkemizin ormanlık sahalarını ve ağaç servetini çoğaltmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek, toplumdaki ağaç ve orman sevgisi ile çevre konusundaki farkındalığı yükseltmek için ‘Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes’ sloganıyla gerçekleştirilen fidan dikim etkinliği Çanakkale merkez Radar Mevkiinde gerçekleştirildi.

Fidan dikimi etkinliğine; Vali İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran, protokol üyeleri, il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, şehit aileleri, gaziler, kamu kurum ve kuruluş personelleri, emniyet ve jandarma personelleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan fidan dikimi etkinliğinde; Orman Bölge Müdürü Enver Demirci günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Daha sonra Çanakkale Mehteran ve Halk oyunları gösterisinin izlenmesinin ardından fidan dikimi gerçekleştirildi.  

Şehitler Diyarı Çanakkale’de ‘Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes’ teması ve ‘100.Yıl Cumhuriyet Ormanları Kuruyoruz’ mottosuyla gerçekleşen fidan dikim etkinliği kapsamında Radar Mevkiinde kızılçam ve servi fidanı olmak üzere toplam 3 bin 500 fidan dikimi yapıldı.